neoCloud 2.0

7-годишно континуирано подобрување на neoCloud и неговата значајност Во септември 2014 официјално стартуваше платформата neoCloud, како бренд наменет за cloud computing услуги од портфолиото на Неоком. Платформата ја започнавме скромно со една услуга – Виртуелен Дата Центар (VDC) – која со текот на времето прерасна во основа за поголемиот дел на услуги кои ги нуди…

Прочитај повеќе

Неоком е ISO 20000-1:2011 сертифициран за cloud computing

Заложбата на Неоком за професионални ИКТ услуги според највисоките меѓународни стандарди се реализира преку сертификацијата на neoCloud процесите со ISO 20000-1:2011 стандардот за IT Service Management…

Прочитај повеќе

Неоком прослави 1 година од претставување на neoCloud

Компанијата „Неоком“, прослави 1 година од претставување на својот најнов сервис за компаниите, neoCloud. Во време кога сервисите во облакот стануваат сѐ повеќе популарни и користени во светот од огромен број на компании Неоком покажа дека го има потребното знаење…

Прочитај повеќе

Неоком прослави успешна 25-годишна приказна

Скопје, Македонија (Скопски Саем – 03.06.2015) Компанијата „Неоком“ прослави 25-годишнина од своето постоење на домашниот ИКТ пазар. Како една од водечките ИКТ компании кај нас, „Неоком“ во своето 25-годишно работење успеа да прерасне од мала компанија во групација на компании…

Прочитај повеќе

Неоком ги претстави “cloud computing” услугите од портфолиото на neoCloud

Скопје, Македонија (Скопски Саем – 24.09.2014) – Денеска во конгресниот центар на Скопски Саем, Неоком го претстави neoCloud и првата достапна услуга vDC – виртуелен Дата Центар. neoCloud е бренд од портфолиото на…

Прочитај повеќе

Log in