BRS – Backup and Replication Services

Powered by Veeam

Чувањето на резервни копии на некоја оддалечена локација е од големо значење за секој поединец или компанија. Повеќето од компаниите немаат втора локација, а ротирачките ленти и отстранливите медиуми се бавни, тешки за пренос и неефикасни. Затоа, сè повеќе корисници се насочуваат кон cloud сервисите како подобар избор. Backup and Replication Services (BRS) е професионално cloud решение за заштита на податоци и нивно враќање, без разлика дали корисникот има потреба од бекап, disaster recovery или и двете.

CLOUD CONNECT FOR BACKUP

Правилото 3-2-1 гласи дека треба да се чуваат три копии од податоците, складирани на два типа на медиуми, т.ш. едната резервна копија се наоѓа на оддалечена локација. Складирањето на резервни копии на оддалечени локации може да биде предизвик како резултат на ограничен пропусен опсег, растење на количината на податоците, или недостаток на ресурси потребни за создавање или одржување на вистинско оддалечено бекап складиште.

Veeam Cloud Connect го олеснува процесот на пренесување на Вашите резервни копии во cloud складиште, без притоа да се грижите за трошоци и комплексно управување со втора локација. Veeam Cloud Connect е:

Непречен
Користете го cloud складиштето како локално бекап складиште. Veeam Cloud Connect се интегрира директно во Veeam бекап конзолата, без потреба од дополнителни преземања од Интернет или Veeam лиценци.
 
 
Ефикасен
Користејќи ги forever-incremental, synthetic fulls бекап методите, WAN Acceleration* и други технологии, Veeam Cloud Connect го минимизира трансферот на податоци, а ги максимизира точките на враќање. Пренесете ги бекапите на оддалечена локација брзо и едноставно, без дополнителен пропусен опсег.
Безбеден
Податоците се постојано енкриптирани, во изворот, при мирување и при пренос, без негативно влијание на преносот на податоци (преку компресија на податоците и WAN Acceleration). Повеќечлените функционалности на Cloud Connect осигуруваат дека Вашите податоци се безбедни и доверливи исто како што би биле во Вашето дедицирано оддалечено бекап складиште.
Едноставно враќање на податоци
Cloud Connect го олеснува процесот на враќање на податоците од cloud бекап, без преземање на цели резервни копии. Едноставно пребарајте ги Вашите резервни копии и вратете го точно тоа што Ви треба, без разлика дали се работи за виртуелна машина или документ.

Како функционира

Veeam Cloud Connect ги интегрира cloud складиштата директно во Veeam бекап конзолата, т.ш.:

  1. Склучете договор со neoCloud
  2. Кликнете на копчето “Add Service Provider” и внесете ги Вашите автентикациски параметри
  3. Вашите cloud складишта ќе се појават во бекап инфраструктурата

Нема потреба од воспоставување на VPN тунели или дополнителни конзоли. Cloud складиштата функционираат како и секое друго локално или оддалечено складиште, но се достапни дури и кога примарната резервна копија или дата-центарот се недостапни.

CLOUD CONNECT FOR REPLICATION**

Реплицирајте ги Вашите виртуелни машини во cloud без трошоци и комплексноста која произлегува од раководењето на секундарен дата-центар. Со DRaaS за Veeam можете да се осигурате дека Вашиот бизнис ќе остане оперативен во случај на испад.

Брз и флексибилен failover
Лесно променете ја Вашата продукциска околина во мирување преку безбеден, мобилен портал или преку Вашата Veeam конзола. Направете failover на некоја виртуелна машина или на цел сајт само со еден клик. Одржувајте ги failover плановите за Вашата околина во cloud заедно со виртуелните машини кои се во мирување за брзо враќање на податоци дури и при големи испади.
Гарантирано враќање на податоци
Тестирајте failover на цел сајт или на виртуелна машина без да биде афектирана Вашата продукциска околина. Veeam исто така го олеснува периодичниот failover и можноста за работење на продукциската околина на Вашиот Disaster Recovery сајт.
Ефикасно враќање на податоци
Префрлете ја Вашата продукциска околина во обновениот дата-центар или на целосно нов дата-центар (Out-of-place restore), без никаква загуба на податоци и кориснички прекин. Минимизирајте го мрежниот сообраќај при враќање на податоците преку пренесување само на разликите помеѓу сликите на виртуелните машини.
 
Непречена интеграција
Репликацијата на Вашата околина во cloud е интегрирана во корисничките интерфејси и работни процеси на Veeam. Сè што е потребно е да ја насочите репликацијата кон neoCloud.

CLOUD CONNECT FOR AGENTS***

За Microsoft Windows и Linux

Овозможува достапност за физички и cloud-базирани сервери, и работни станици претставува потешкотија за секоја организација. Поради најразлични препреки, некои сервери и работни станици не можат да бидат виртуелизирани. Дополнително, секојдневни настани, како прекини во конекција, хардверски испади, корупција на документи и сл., можат да предизвикаат сериозни оперативни проблеми. Затоа Veeam агентите ќе Ви овозможат да правите резервни копии директно во Veeam Cloud Connect складиштето.


* За Veeam Backup and Replication Enterprise и Enterprise Plus едициите
** Достапно во текот на 2017 година
*** Windows Agent достапен наскоро, Linux Agent во текот на 2017 година

Контакт

Сакате да пробате или купите BRS?

Испратете барање и набрзо ќе бидете контактирани од нашиот продажен тим.

ЦеновникДокументи

За повеќе информации контактирајте нѐ директно на:
Тел:    +389 (0)2 55 11 222
Email:    sales@neocloud.mk

Контакт

Продуктни информации

Log in